Actualitat

Receptes per al confinament

Mandonguilles d'abadejo

La recepta d’Amparo Álvaro

Ingredients:

– 3kg de creïlles.
– Julivert.
– Pinyons, al gust.
– 4 ous.
– 1/4 i mitja de molles d’abadejo.
– 2 alls.
– Oli per a fregir.

Preparació:

1. Bullim les creïlles.

2. Quan ja les tenim, afegim les molles damunt i ho deixem gelar perquè les creïlles agafen gustet.

3. Amb un morter piquem els alls i les molles d’abadejo.

4. Agafem una safata i dins xafem les creïlles.

5. Afegim els pinyons, julivert picat, els ous i les molles d’abadejo junt amb els alls.

6. Ho mesclem tot bé i ho deixem reposar.

7. Calfem prou d’oli en una paella fonda.

8. Quan ja estiga prou calent, agafem pasta amb una cullera sopera i ho aboquem a l’oli.

9. Ho fregim al gust.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Tallarins amb atún

La recepta de Concha Cabedo

Ingredients:

– 1 Paquet de tallarins
– 1 Ceba
– Tomata fregida, estil Solís.
– Atún en llanda
– Oli d’oliva

Preparació:

1. Bullim els tallarins, uns 7-8 min
2. Sofregim la ceba amb oli d’oliva, a foc baixet perquè és faça ben feteta. Li tirarem un poquet de sal.
3. Escorrim els tallarins i li tirem aigua gelada per a tallar la cocció.
4. Afegim els tallarins a la ceba. (Ha de ser una paella o una cassola grandeta)
5. Sofregim uns 5 minutets amb la ceba perquè agafe el gustet.
6. Apaguem el foc i tirem per damunt la tomata fregida i removem.
7. Tirem l’atún prèviament escorregut.
8. Ho removem tot.

Ho deixem reposar un poquet i a gaudir-los.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Bescuit de galetes Príncep

La recepta d’Isaac Martín

Ingredients:

– 250g de galetes príncep o similars.
– 3 ous mitjans o 4 menuts.
– 130g de sucre.
– 100ml d’oli de gira-sol.
– 200ml de llet.
– 15g de rent en pols. (Jo he utilitzat el de Royal)
– Mantega per al motlle.

Per a decorar, sucre glas, cacau en pols o el que més vos agrade.

Preparació:

1. Triturem les galetes fins que es queden en pols. Si no teniu aparell elèctric, ho podeu fer manualment, les poseu dins d’una bossa i aneu pegant colps amb el puny.
2. En un bol, posem els ous i el sucre i ho batem bé amb unes varetes, fins que la mescla estiga amb bromera.
3. Afegim la llet, l’oli i ho mesclem bé amb les varetes.
4. Per últim, afegim la «farina» que hem fet amb les galetes i el rent. Ho mesclem bé amb una cullera de fusta o el que tingueu.
5. Untem el motlle amb mantega i aboquem la mescla.
6. Ho tenim al forn uns 34-40min a 180ºC

Una volta ha reposat, ho podem decorar amb el que més ens agrade.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Coca de verdures i anxoves

La recepta d’Amparo Álvaro

Ingredients:

Per a una coca gran o dos coques mitjanes.

– 2 Albergines mitjanes
– 4 Pebreres verdes Italianes
– 200 ml de Cervesa
– 200 ml d’oli de Gira-sol
– Farina (La que admeta)
– Sal
– Oli d’oliva

Preparació:

1. Agafem un bol gran i posem l’oli, la cervesa i un poc de sal, mesclem amb la mà o una cullera de fusta.
2. Anem tirant la farina i amassant amb la mà. Sabrem que la massa està a punt quan no se’ns pegue a les mans.
3. Untem una safata de forn amb oli i escampem la massa.
4. Fem una primera capa d’albergina a rellonges.
5. La segona capa serà de pebrera a rellonges.
6. Tirem sal i un bon xorret d’oli d’oliva.
7. Ho introduïm al forn a 180ºC
8. Quan quasi estiga ja cuita la coca, ho traem i li posem les anxoves per damunt.
9. Ho tornem a introduir al forn uns 10 min.
10. Sabrem que la coca està feta quan les vores és desapeguen de la safata.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Arròs melós amb gambó i carxofa

La recepta de Pura Franch

Ingredients:

Per a 4 persones:

– 4/8 gambons
– 8 gambetes rojes arrosseres (o més)
– 1 sèpia
– 2 carxofes trossejades
– Un trosset de pebrera trossejada
– 1 ceba també trossejada
– Una culleradeta de pebre roig
– 200 gr d’arròs Bomba (quasi un got)
– El triple de fumet de peix
– Oli
– Sal
– Safrà

Preparació:

1. Es sofregissen els gambons i les gambetes arrosseres i es trauen. Després la carxofa i es trau. Després la pebrera i, una vegada està, s’afegeix la ceba, després la sèpia i per últim el pebre roig.

2. Una vegada està tot sofregit s’afegeix l’arròs, dos voltetes i es posa el fumet de peix i el safrà.

3. S’afegeix l’arròs i en 15 minuts servit.

4. Quan l’arròs fa 5 minuts s’afegeix les gambes, gambons i la carxofa.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Cuixetes de pollastre al forn

La recepta de Concha Cabedo

Ingredients:

– 6 Cuixetes de pollastre
– 2 Alls
– 2 Carlota
– 12 Tomates cherry
– 1 Ceba gran
– Vi tinto
– Aigua
– Oli d’oliva
– Sal
– Llima

Preparació:

1. Posem el pollastre a la cassola, li tirem sal i exprimim una llima.
2. Afegim la Carlota talladeta, les tomatetes i la ceba talladeta.
3. Omplim un got gran amb la mateixa proporció de vi, d’aigua i d’oli.
4. Afegim la mescla a la cassola.
5. Ho tapem amb paper d’alumini.
6. Encenem el forn a 190º i ho tenim 1h. Passada aquesta hora li donem la volta a les cuixetes i 1h més a uns 150º
7. Quan falten uns 10 min, llevem l’alumini per a que es dore un poc.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Rotllets d'ou

La recepta de l’abuela Lola

Ingredients:

– 3 ous
– 3 closques d’ou d’oli d’oliva
– Llimonaes de paperet
– 9 closques d’ou de sucre
– Farina, la que admeta
– Sucre per a tirar per damunt
– Paper vegetal

Preparació:

Precalentem el forn a 150 graus.

1. Agafem un bol i tirem tots els ingredients. Jo he batut primer els ous.
2. Ho mesclem tot bé amb una cullera de fusta.
3. Quan la pasta estiga consistent, la deixem reposar 5 min.
4. Ens posem oli a les mans per a treballar millor amb la pasta.
5. Agafem montonets i fem rosquilletes amb les mans, després les unim fent la forma del rollet.
6. Ho col·loquem a la bandeja de forn amb paper vegetal per a que no es pegue.
7. Tirem sucre per damunt.
8. Pujem el forn a 180 graus.
9. Ho deixem 20 min.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Bunyols de figa

La recepta d’Amparo Cabedo

Ingredients:

– 1 sobre i 1/2 de levadura Royal (Es fa amb ren de forn, però no en teniem)
– 3 gots d’aigua.
– 3 cullerades soperes de sucre.
– Farina de força (Quasi un paquet)
– Figues ( Els pots fer amb poma, plàtan, xocolata…)
– Oli de girasol.

Preparació:

1. Mesclem tots els ingredients ben mesclats i amb una cullera de fusta anem removent.
2. Ho deixem reposar uns 10 min.
3. Quan la pasta estiga ben espesa, és hora de començar.
4. Posem un bon toll d’oli en una paella i esperem fins que estiga ben calent.
5. Agafem una figa, la posem dins la pasta i donem la volta per a agafar pasta.
6. Ho fregim fins que estiga doraet.
7. Opcional, ho pasem per sucre.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

admin

Ajuntament de Betxí

Ús de cookies

Este lloc web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les citades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies