Betxí celebra la II Setmana de la Sostenibilitat

Del 13 al 16 d’octubre, Betxí celebrarà la II Setmana de la Sostenibilitat.

La Fundació Novessendes, amb la col·laboració de la Regidoria de Mediambient de l’Ajuntament de Betxí i el suport de la Diputació de Castelló, organitzarà una sèrie d’activitats al voltant de diferents temes com l’alimentació, l’agricultura i el valor dels recursos naturals que ens envolten. Es pretén dur a terme una reflexió sobre els costos humans i ambientals del model de vida actual, i com podem transformar la realitat per a tindre un model de vida sostenible i garantir un futur per a les persones i el planeta.

Des de la Fundació Novessendes es treballa en la necessitat d’adaptar la manera de viure actual a un model més sostenible, que tinga en compte les persones, el territori i l’ecosistema. Per aquest motiu, s’ha dissenyat un programa centrat en exemples d’iniciatives locals, la alimentació i l’agricultura sostenibles.

La Setmana comptarà amb la col·laboració d’altres organitzacions del territori, amb la programació d’una jornada de portes obertes amb degustació de producte de proximitats a l’HORTA DEL RAJOLAR.

Contacte: Esther Paulo 649780527 estherpf@novessendes.org

Programa

Dimecres 13 d’octubre / Iniciatives locals de sostenibilitat

17:30 h Seguiment de la comunitat d’aus de l’espai natural del riu.

  • Taller pràctic de cens d’aus. A càrrec de Joan Castany i Àlvaro, coordinador de l’Associació Grup Au d’Ornitologia de Castelló.

Lloc: Pont entrada Betxí / Fundació Novessendes

18:45 h Presentació d’iniciatives locals.

  • El riu Sec, actiu de sostenibilitat per a Betxí. A càrrec de Júlia Pineda i Jaume Puchalt (Crearqció), equip director de l’Estratègia participada de recuperació de l’hàbitat fluvial del Riu Sec.
  • Comunitat energètica local; Transició energètica i procés de descarbonització 2050. A càrrec de Vicent Garcia (Sapiens Energia).

Lloc: Fundació Novessendes

Dijous 14 d’octubre / Agricultura sostenible

18:00 h Cap a un sistema agrari sostenible a la província de Castelló. Polítiques agràries i bones pràctiques de producció agrària sostenible.

  • Alberto Garcia, Tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació. Estació Experimental Agrària de Vila-real
  • Taula redona amb representants del sector agroecològic, productores i entitats, de la província de Castelló.

Lloc: En línea / Fundació Novessendes

Divendres 15 d’octubre /Alimentació saludable i sostenible

18:00 h Podem alimentar-nos d’una forma saludable i cuidar de les persones i el planeta?

  • Discurs d’apertura de l’acte. A càrrec de Pau Josep Ferrando Tárrega, diputat provincial.
  • Presentació de l’estratègia europea “De la Granja a la Taula”. A càrrec de Teresa Tena Marmaneu, responsable del Centre Europe Direct Castelló.
  • Taller pràctic d’alimentació saludable i sostenible. A càrrec de Cuinatur.

Lloc: Palau-Castell de Betxí

Dissabte 16 d’octubre / Horta del Rajolar

10:00 h Jornada de Portes obertes a l’Horta del Rajolar

  • Visites guiades al projecte d’agricultura social l’Horta del Rajolar.
  • Tallers per a infants. A càrrec de l’Associació Connecta Natura.
  • Degustació de productes de l’horta.

Lloc: Horta del Rajolar

Els actes presencials es realitzaran amb les mesures sanitàries pertinents, en grups reduïts i ús de mascareta.

Totes les activitats són gratuïtes, requereixen inscripció prèvia, i tindran un aforament limitat.

Ja podeu fer la inscripció ací.

admin

Ajuntament de Betxí

Ús de cookies

Este lloc web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les citades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies