Receptes per al confinament

Arròs melós amb gambó i carxofa

La recepta de Pura Franch

Ingredients:

Per a 4 persones:

– 4/8 gambons
– 8 gambetes rojes arrosseres (o més)
– 1 sèpia
– 2 carxofes trossejades
– Un trosset de pebrera trossejada
– 1 ceba també trossejada
– Una culleradeta de pebre roig
– 200 gr d’arròs Bomba (quasi un got)
– El triple de fumet de peix
– Oli
– Sal
– Safrà

Preparació:

1. Es sofregissen els gambons i les gambetes arrosseres i es trauen. Després la carxofa i es trau. Després la pebrera i, una vegada està, s’afegeix la ceba, després la sèpia i per últim el pebre roig.

2. Una vegada està tot sofregit s’afegeix l’arròs, dos voltetes i es posa el fumet de peix i el safrà.

3. S’afegeix l’arròs i en 15 minuts servit.

4. Quan l’arròs fa 5 minuts s’afegeix les gambes, gambons i la carxofa.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Rotllets d'ou

La recepta de l’abuela Lola

Ingredients:

– 3 ous
– 3 closques d’ou d’oli d’oliva
– Llimonaes de paperet
– 9 closques d’ou de sucre
– Farina, la que admeta
– Sucre per a tirar per damunt
– Paper vegetal

Preparació:

Precalentem el forn a 150 graus.

1. Agafem un bol i tirem tots els ingredients. Jo he batut primer els ous.
2. Ho mesclem tot bé amb una cullera de fusta.
3. Quan la pasta estiga consistent, la deixem reposar 5 min.
4. Ens posem oli a les mans per a treballar millor amb la pasta.
5. Agafem montonets i fem rosquilletes amb les mans, després les unim fent la forma del rollet.
6. Ho col·loquem a la bandeja de forn amb paper vegetal per a que no es pegue.
7. Tirem sucre per damunt.
8. Pujem el forn a 180 graus.
9. Ho deixem 20 min.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Cuixetes de pollastre al forn

La recepta de Concha Cabedo

Ingredients:

– 6 Cuixetes de pollastre
– 2 Alls
– 2 Carlota
– 12 Tomates cherry
– 1 Ceba gran
– Vi tinto
– Aigua
– Oli d’oliva
– Sal
– Llima

Preparació:

1. Posem el pollastre a la cassola, li tirem sal i exprimim una llima.
2. Afegim la Carlota talladeta, les tomatetes i la ceba talladeta.
3. Omplim un got gran amb la mateixa proporció de vi, d’aigua i d’oli.
4. Afegim la mescla a la cassola.
5. Ho tapem amb paper d’alumini.
6. Encenem el forn a 190º i ho tenim 1h. Passada aquesta hora li donem la volta a les cuixetes i 1h més a uns 150º
7. Quan falten uns 10 min, llevem l’alumini per a que es dore un poc.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

Bunyols de figa

La recepta d’Amparo Cabedo

Ingredients:

– 1 sobre i 1/2 de levadura Royal (Es fa amb ren de forn, però no en teniem)
– 3 gots d’aigua.
– 3 cullerades soperes de sucre.
– Farina de força (Quasi un paquet)
– Figues ( Els pots fer amb poma, plàtan, xocolata…)
– Oli de girasol.

Preparació:

1. Mesclem tots els ingredients ben mesclats i amb una cullera de fusta anem removent.
2. Ho deixem reposar uns 10 min.
3. Quan la pasta estiga ben espesa, és hora de començar.
4. Posem un bon toll d’oli en una paella i esperem fins que estiga ben calent.
5. Agafem una figa, la posem dins la pasta i donem la volta per a agafar pasta.
6. Ho fregim fins que estiga doraet.
7. Opcional, ho pasem per sucre.

BON PROFIT! 🍽 #betxiesquedaencasa

admin

Ajuntament de Betxí

Ús de cookies

Este lloc web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les citades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies